RACISME BESTAAT NOG STEEDS (English: Racism still exists)

Ongelooflijk dat veel mensen denken dat racisme niet meer bestaat. Alsof dat iets van het verleden is. Maar helaas behoort racisme helemaal niet tot het verleden. Het is overal en vooral internet laat zien dat er nog veel mensen met racistische denkbeelden rondlopen. Ook in Nederland zijn er nog veel racisten. Ze maken smakeloze grappen over een goede man, Nelson Mandela, die een uiterst belangrijke bijdrage geleverd heeft aan de afschaffing van apartheid in Zuid-Afrika. Lees het artikel in de Waterkant maar eens. Racisten vergelijken Mandela met Zwarte Piet. Het artikel laat dus duidelijk zien dat er wel een verband is tussen Zwarte Piet en racisme.

(ENGLISH)

It’s hard to believe that many people think that racism doesn’t exist anymore. They think racism belongs to the past. But unfortunately, racism doesn’t belong to the past at all. It’s everywhere and especially the internet shows us there are still many people with racist ideas in this world. There are also many racists in the Netherlands. They make nasty jokes about a good man, Nelson Mandela, who was responsible for ending the apartheid system in South Africa. Just read the article from the Waterkant newspaper. Racists compare Mandela to Black Pete. So the article clearly shows there is a connection between Black Pete and racism.

De dood van Mandela en het racisme in Nederland

http://www.waterkant.net/suriname/2013/12/06/de-dood-van-mandela-en-het-racisme-in-nederland/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s